“Bir değeriniz varsa kalıcı ve sürdürülebilir olmasına bakın”

Ünlü fotoğrafçı Coşkun Aral, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazeteci Serkan Ocak’ın verdiği “Çevre Gazeteciliği” dersine konuk oldu. Deneyimlerini ve anılarını öğrencilerle paylaşan Aral, iki saat süren sohbette hayattaki en değerli varlığın kişinin kendisi olduğunun altını çizdi.
Gezgin, maceracı ve yapımcı kimlikleriyle de tanınan Coşkun Aral, sohbet boyunca eğitici yanını gözler önüne serdi. Konuşması süresince Bilgi Üniversitesi’ndeki öğrencilere bol bol öğüt veren 62 yaşındaki fotoğrafçı, kişinin kendine yatırım yapması gerektiğini defalarca vurguladı.

“Metodunuz yanlış olsa bile yolunuzdan sapmayın”
Kendi anılarıyla birlikte öğrencilerle geçmişe yolculuk yapan Aral, hayatı boyunca birçok yanlış yaptığını ancak yine de inandığından vazgeçmediğini söyledi. Ünlü fotoğrafçı, doğru bildiği şey uğruna hep savaştığını belirtirken, metodunuz yanlış olsa bile yolunuzdan şaşmayın diyerek, öğrencileri hedefleri doğrultusunda cesaretlendirmeye çalıştı.
Aral, konuşma boyunca geleceğe yatırım yapmanın önemini birçok kez belirtirken, birey olarak kendine değer katmanın da ehemmiyetini dile getirdi. Aral aynı zamanda “Bir değeriniz varsa kalıcı ve sürdürülebilir olmasına bakın” sözleriyle de hayatta iz bırakmanın anlamına vurgu yaptı.

“Merak ve sorgulama yetinizi kaybetmeyin”
Ancak tüm bunlar için veri tabanının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Aral, bu doğrultuda öğrencilere bol bol kitap okumayı önerdi. Ayrıca merak ve sorgulama duygularının da hep var olmasını söylerken “Vizyonumuzda olmazsa olmazımız merak. Onu yitirmeyin ve sorgulayın” sözleriyle öğüt niteliğinde cümleler sarf etti.

Ziyâ ül Hak ile anısı
Coşkun Aral, konuşmasının sonunda o dönemin Pakistan Cumhurbaşkanı Muhammed Ziyâ ül Hak ile olan anısını da öğrencilerle paylaştı. O yıllarda Pakistan’a gönderilen muhabirlerin koku ve yaşam şartlarından dolayı geri döndüğünü söyleyen Aral, “Biz de bir arkadaşımla birlikte gezimizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş yolunu arıyor ama uygun bilet ya da sefer bulamıyorduk. Pakistan’ın da Türk gazeteci beklediği haberiyle birlikte bizi oraya yönlendirdiler ve hava alanından inince Ziya Bey bizi karşıladı. Benimle bire bir ilgilendi ve sonrasında da ülkeme rahat dönmemi sağladı” dedi.
Coşkun Aral, öğrencilerle geçirdiği bu vaktin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Korkum var! Genç nesil demokrasiyi şimdiki gibi bir şey sanacak”